ŠKD Železniki

Športno kinološko društvo

ŠKD ŽELEZNIKI
Racovnik 20,
4228 Železniki

E-mail:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
TR: SI56 07000–0001025283
Davčna št.: 29176166

 

 

KAJ JE AGILITY
Agility je kinološka športna disciplina. Beseda agility izvira iz angleškega izvora in predstavlja spretnost, gibčnost, delavnost. In agility kot kinološko športna disciplina to je in še mnogo več. Temelji namreč na zaupanju in navezanostjo med vodnikom in psom.

Cilj agilityja je, da psi premagujejo različne ovire ( višinske, dolžinske preskoke, most, gugalnico, palisado, slalom, obroč, togi in ohlapni tunel ), in s tem dokažejo svojo spretnost in poslušnost.

Temelj dela v agilityju je igra med vodnikom in psom. Pes se izdelovanja ovir uči v igri, z motivacijo igrače ali hrane. Treningi in učenje naj bi bilo v veselje tako vodniku kot tudi psu.

Psi so razdeljeni po višini in sicer psi s plečno višino manjšo od 35 cm so v skupini, ki se imenuje S (small), psi s plečno višino 35 cm do 43 cm so v skupini, ki se imenuje M (medium) in psi s plečno višino nad 43 cm so v skupini ki se imenuje L (large).

Psi tekmujejo v dveh razredih ( agility, jumping ) ter v treh nivojih ( A1, A2, A3 in V) v vsakem nivoju pa so razdeljeni po velikosti : S, M in L. Sodnik pred pričetkom tekmovanja postavi progo z ovirami na poligonu, namenjenem za tekmovanje, katero mora vodnik s svojim psom v čim krajšem času, z čim manj napakami izdelati.

Več o agilityju na agility-slo.com  in domači agility skupini na facebook

 

Starost psa: uvajanje in spoznavanje ovir mladih psov se vrši že med procesom vzgoje in šolanja, za resnejšo vadbo agilityja pa mora pes dopolniti starost 12 mesecev.

Pasma: ni omejitev.

Termin: v času šolanja (uvajanje), napredno učenje se odvija praktično skozi celo leto.

Program: navajanje mladega psa na ovire, učenje vodnikov o osnovah agilityja, tehnika učenja premagovanja ovir, spoznavanje pravilnika, sojenja, priprava tekmovalca…

Cena: 100€

Podatki za plačilo:

prejemnik: Športno kinološko društvo Železniki
št. trr.: SI56 0700 0000 1025 283
bic koda banke: GORESI2X
namen plačila: tečaj (ali oz. in članarina)
koda namena: OTHR
referenca prejemnika: SI 00  2014* (tekoče leto)


Info: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., tel.: 041 729 089

 

© ŠKD Železniki 2013. Vse pravice so pridržane.